A Moment In Time
About;
What's Happening?

Juwita Miranda. 23. Kuala Lumpur. Malaysia.

Shout here;
Talk to much


Blog Archive;
my past


Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Ninie.

Lelaki + Rajin= Seksi?
Wednesday, January 19, 2011 | 2 Comments
Assalammualaikum wbt..


Ahaaa, tibe2 kan aku rasa macam terbanyak pulak idea malam ni.. <<< Weit, keje kau bnyk kena submit esok, bleh plak nak menulis membebel dalam blog kau ni.. Hahahaa.. Bukan apa, kalau ppuan orang kata dedah sana sini itu seksi.. Tapi macamna pulak dengan lelaki? Tang mana seksinya seorang lelaki tue? Woit!!! Jangan pikir lain naaa, sila fikir positif ye.. =)


Di mana seksinya seorang lelaki :


Adakah pada otot dadanya yang bidang?
Adakah pada bahunya yang lebar?
Adakah pada warna kulitnya?
Adakah pada ketinggiannya?
Adakah pada tebal kumisnya?
Adakah pada kemanisan senyumannya? 
Adakah pada ketampanan wajahnya?






Well, ada yang mengatakan tall, dark & handsome tue seksi tapi pada pandangan mata aku larh.. Lelaki yang rajin tue larh yang seksi.. <<< Giler larh kau ni.. Macam tue kau kata seksi..? Ya, seksi!!! Sebabnya lelaki yang rajin tue larh yang boleh bagi anak bininya makan.. Boleh mnaikkan taraf keluarga tau!!




Disebalik pesanan Rasullah s.a.w akan empat jenis pasangan terbaik (harta, keturunan, cantik dan beragama) seharusnya kita menilai pesanan itu dari sudut yang realistik bukan romantik. Zaman ini, amat sukar kita terutama para wanita menilai secara fizikal sama ada seorang lelaki itu menepati kriteri pasangan terbaik  berdasarkan hadis Rasullah s.a.w itu.




  • Harta - rajin bekerja (tidak kira latar belakang pendidikan)
  • Keturunan - rajin berusaha memperbaiki diri (menambah ilmu dan tidak terlibat dengan anasir negatif)
  • Cantik - rajin menjaga kesihatan diri seperti bersenam dan tidak mengambil toksik (termasuk tidak merokok)
  • Beragama - rajin ke masjid, majlis ilmu dan menjalankan kerja-kerja kebajikan


Jadi siapa lelaki seksi dimata aku?



Taraaaaaa....




Nie larh lelaki terseksi di mata aku..
Abah aku, Encik Ahmad.. hehehe




Okay larh, tue je larh definition tentang lelaki rajin yang seksi... Hehehe.. Sampai sini jek larh aku nak membebel untuk ari ni.. Penat sudah jari jemari ku menaip nie..



See you all.


Love,
Cik Jue.

PASTFUTURE


Blogger topex said...

ak memang dilahirkan dgn keseksian semula jd... hahaha

 
Blogger Juwita Miranda said...

yeke? wahhh, bgusnye...=)

 

Post a Comment